DoenKids is onderdeel van KidsKonnect, klik hier voor meer informatie.
NL EN
Demo aanvragenOver ons
Flexkids ontwikkelt al ruim dertig jaar software voor de kinderopvang. We bieden een compleet pakket waarvan je beter gaat werken. Van inschrijving tot planning. En van communicatie tot facturatie.

Flexkids biedt een compleet softwarepakket dat alle processen binnen de kinderopvang ondersteunt.

Compleet pakket

Van inschrijving tot planning. En van communicatie tot facturatie. De software van Flexkids ondersteunt alle processen in de kinderopvang. Zo beschik je over een sterke basis om efficiënt, transparant en doelgericht aan het werk te gaan. Het pakket bestaat uit verschillende applicaties:

  • Kindplanning
  • Personeelsplanning
  • Groepsportaal
  • Ouderportaal
  • Management dashboard
  • Financiële administratie
  • Documentbeheer
  • Digitaal ondertekenen

Eén platform

De applicaties van Flexkids zijn verbonden aan een centrale Hub. Aan deze Hub kun je ook andere software koppelen, zoals AFAS, Unit4 Multivers en diverse boekhoudprogramma’s. Zo ontstaat er één platform, hoef je niet overal apart in te loggen en voorkom je dubbel werk. 

Meer dan software

Flexkids biedt meer dan software. We vinden het belangrijk dat je onze applicaties op de juiste manier gebruikt. En daarom ben je verzekerd van goede ondersteuning. We geven trainingen en delen onze expertise via een online klantportaal. Heb je een probleem, dan kun je contact opnemen met onze supportafdeling. Met elkaar creëren we een sterke basis voor jouw organisatie.
Websites

Websites

Een website heb je nodig om jezelf te presenteren, ouders te informeren en nieuwe medewerkers te enthousiasmeren. Hoewel dit allemaal heel belangrijk is, belandt het bijhouden van de website vaak onderaan je takenlijst. Het voelt als gedoe. En daardoor staat de website al maanden stil.
Een website heb je nodig om jezelf te presenteren, ouders te informeren en nieuwe medewerkers te enthousiasmeren. Hoewel dit allemaal heel belangrijk is, belandt het bijhouden van de website vaak onderaan je takenlijst. Het voelt als gedoe. En daardoor staat de website al maanden stil.
Flexkids en Websites
CRM

CRM

Met de software van KidsKonnect is communicatie met je (potentiële) klant kinderspel. Met CRM heb je de basis van je bedrijfsvoering en staat de klant centraal.
Met de software van KidsKonnect is communicatie met je (potentiële) klant kinderspel. Met CRM heb je de basis van je bedrijfsvoering en staat de klant centraal. Zo kun je leads makkelijk volgen in het salesproces met de salesfunnel, is het eenvoudig contactgegevens in te zien en factureren is eenvoudig en zal geheel automatisch gaan waarbij de gegevens uit de kindplanning worden gehaald. Door de koppelingen met externe partners is het mogelijk om de telefooncentrale te koppelen aan KidsKonnect, daarmee heb je altijd alle gegevens van de klant beschikbaar zodra deze belt.
Flexkids en CRM
Salesfunnel

Salesfunnel

De salesfunnel is ontwikkeld om het proces van geïnteresseerde (lead) naar klant te vereenvoudigen. De status van de lead wordt gevolgd tijdens het verkoopproces, waardoor er meer grip ontstaat.
De salesfunnel is ontwikkeld om het proces van geïnteresseerde (lead) naar klant te vereenvoudigen. De status van de lead wordt gevolgd tijdens het verkoopproces, waardoor er meer grip ontstaat. De software helpt om de juiste informatie te sturen naar alle betrokkenen binnen het proces. Zodra een lead in een volgende fase terecht komt zal er een taak bij de juiste medewerker terecht komen. Door dit te automatiseren vloeien alleen de juiste gegevens in KidsKonnect en ontstaat er geen vervuiling in het systeem.

Door het gebruik van de salesfunnel kun je het maximale uit jouw leads halen en ouders de meest aangename ervaring bieden.
Flexkids en Salesfunnel
Kindplanning

Kindplanning

De flexibiliteit van KidsKonnect is uniek. De kindplanning geeft een duidelijk overzicht in zowel de planning als de beschikbare plaatsen voor elke opvangvorm.
De flexibiliteit van KidsKonnect is uniek. De kindplanning geeft een duidelijk overzicht in zowel de planning als de beschikbare plaatsen voor elke opvangvorm. Door de flexibele productinrichting is de software geschikt voor eenvoudige maar ook voor complexe situaties binnen jouw organisatie. Het programma is volledig naar de wensen en opzet van jouw organisatie in te richten.

Na het inschrijven via de website zijn alle gegevens van de ouder in KidsKonnect beschikbaar en wordt het kind direct op de wachtlijst geplaatst. Door gedetailleerde planningsadviezen vanuit het systeem ziet de planner meteen óf en wanneer er plek is gedurende de hele contractperiode en kan daarmee de plaatsing eenvoudig voltooien.

Contracten worden daarna automatisch gegenereerd en online ter ondertekening aangeboden aan de ouder. Daarbij kan direct toestemming voor automatische incasso worden gegeven.
Flexkids en Kindplanning
Personeelsplanning

Personeelsplanning

Door het registreren en importeren van personeelsgegevens in de software is er meer inzicht in ingezette uren, eventuele meeruren, verlof en ziekteverzuim.
Door het registreren en importeren van personeelsgegevens in de software is er meer inzicht in ingezette uren, eventuele meeruren, verlof en ziekteverzuim. Dit geeft de mogelijkheid om wekelijks of zelfs dagelijks bij te sturen.

Om met de personele bezetting snel in te kunnen spelen op structurele en incidentele wijzigingen in de aantal op te vangen kinderen, is een optimale integratie met de kindplanning noodzakelijk. Zo beschik je altijd over de meest actuele bezettingsgegevens en worden onder- en overbezetting direct gesignaleerd. Wanneer er een extra medewerker ingepland moet worden zoek je eenvoudig naar alle beschikbare medewerkers in het systeem.

De uitbetaling van de medewerkers gebeurt op basis van geregistreerde uren in de software en is middels een koppeling direct zichtbaar in de administratie door dit met één druk op de knop te exporteren.
Flexkids en Personeelsplanning
Medewerkersportaal

Medewerkersportaal

Via de medewerkersapp heeft iedere medewerker beschikking over het eigen rooster, maar ook die van zijn of haar locatie. De medewerker kan gemakkelijk gewerkte uren registreren, verlofaanvragen doen en heeft inzicht in het verlofsaldo.
Via de medewerkersapp heeft iedere medewerker beschikking over het eigen rooster, maar ook die van zijn of haar locatie. De medewerker kan gemakkelijk gewerkte uren registreren, verlofaanvragen doen en heeft inzicht in het verlofsaldo. Invalkrachten kunnen hun beschikbaarheid afmelden, dit is direct zichtbaar in de personeelsplanning.

De betrokkenheid van medewerkers wordt vergroot door goede communicatie. Via de app is het makkelijk om documenten te delen met medewerkers, zoals een gewijzigd pedagogisch plan of gewijzigde CAO.
Flexkids en Medewerkersportaal
Locatieportaal

Locatieportaal

Het locatieportaal is een belangrijk hulpmiddel voor een goede bedrijfsvoering en helpt bij een effectieve sturing. De locatiemanager is de spin-in-het-web, die de klanten kent en die de vestiging rendabel laat draaien.
Het locatieportaal is een belangrijk hulpmiddel voor een goede bedrijfsvoering en helpt bij een effectieve sturing. De locatiemanager is de spin-in-het-web, die de klanten kent en die de vestiging rendabel laat draaien.

In het portaal zijn de dag overzichten van de groepen beschikbaar, roosters van medewerkers zijn in te zien en aan te passen en vervanging regelen voor medewerkers die ziek zijn is heel gemakkelijk. Daarnaast zijn ingediende urenregistraties en verlofaanvragen af te handelen, daardoor is er overzicht van de uren van alle medewerkers.

In een overzichtelijk dashboard staan openstaande taken voor de medewerker van het portaal. En deze krijgt meldingen wanneer er bijvoorbeeld een contract van een medewerker afloopt of als er een aanvraag voor een rondleiding is.
Flexkids en Locatieportaal
Managementinformatie

Managementinformatie

Met Kidskonnect kun je verschillende rapportages genereren die je inzicht geven in jouw organisatie. Er is een mogelijkheid tot het maken van standaardrapportages, draaitabellen of je kunt gebruik maken van Power BI.
Met Kidskonnect kun je verschillende rapportages genereren die je inzicht geven in jouw organisatie. Er is een mogelijkheid tot het maken van standaardrapportages, draaitabellen of je kunt gebruik maken van Power BI.
Er zijn een aantal standaardrapportages in Kidskonnect opgenomen, zoals de bezetting van een bepaalde periode, de afgenomen dagdelen in een bepaalde periode en omzet & prognose.
Met draaitabellen kun je naar eigen inzicht rapporten en grafieken samenstellen. De gegevens zijn afkomstig uit de database en een draaitabel is op geheel eigen wijze te combineren, waardoor er heel specifiek informatie kan worden getoond.
Door middel van draaitabellen kun je gegevens zo indelen en samenvatten dat extra informatie wordt toegevoegd aan de oorspronkelijke set met gegevens. Met draaitabellen kun je gegevens vergelijken, patronen en relaties opsporen en trends analyseren.
Met Power BI kun je gegevensmodellen en rapportages overzichtelijk en eventueel middels grafieken tonen. Voor Power BI bestaat er een template met de belangrijkste informatie, zoals bezetting, facturen, inschrijvingen en wachtlijsten.
Flexkids en Managementinformatie
Financiële administratie

Financiële administratie

Met Kidskonnect stel je razendsnel je facturen, jaaropgaves en KOI-bestanden op. De facturen en jaaropgaves worden automatisch gepubliceerd via de OuderApp.
Met Kidskonnect stel je razendsnel je facturen, jaaropgaves en KOI-bestanden op. De facturen en jaaropgaves worden automatisch gepubliceerd via de OuderApp. Het factureringsproces vindt geheel achter de schermen plaats, zodat je geen vertraging oploopt bij andere werkzaamheden.
In het contract zijn alle financiële afspraken vastgelegd, zoals opvanguren en tarief. Dit is, samen met eventuele beschikkingen, de basis voor de facturatie. Bij aanvang van het facturatieproces wordt er een notificatie verstuurd van eventueel extra opvangdagen, zodat deze nooit vergeten worden in de facturen.
Maar ook facturatie van flexibele opvang is mogelijk, door bijvoorbeeld een vast bedrag per maand te factureren. De ouders kunnen deze flexibel afnemen via een voorraadproduct.
Vanuit KidsKonnect exporteer je direct je facturen naar Afas Profit Financieel, Unit4 Multivers en Exact online via een zogenoemde live-koppeling. Hierdoor is geen dubbele administratie nodig. De live-koppeling wordt door ons actief onderhouden. Voor de overige boekhoudpakketten is een export-bestand beschikbaar.
Flexkids en Financiële administratie
Digitaal ondertekenen

Digitaal ondertekenen

Je kunt alle documenten, zoals contracten, voorwaarden, verklaringen of toestemmingen digitaal ondertekenen door de ouders.
Je kunt alle documenten, zoals contracten, voorwaarden, verklaringen of toestemmingen digitaal ondertekenen door de ouders. Al tijdens een telefoongesprek met de (toekomstige) ouder kan een document ter ondertekening beschikbaar worden gesteld. Op die manier wordt de doorlooptijd teruggebracht van enkele weken tot slechts enkele minuten en kunnen beschikbare plekken snel worden opgevuld.

Met het digitaal ondertekenen zet de ondertekenaar elektronisch zijn rechtsgeldige, gewaarmerkte stempel in het document. Dit heeft dezelfde juridische waarde als de handgeschreven handtekening.
Flexkids en Digitaal ondertekenen
Paco is er voor jou!

Paco is er voor jou!

Paco is de planningsassistent van KidsKonnect en geeft advies om een optimale planning te realiseren. Voor elke aanvraag op de wachtlijst berekent hij in een razend tempo in hoeverre dit past binnen de beschikbare capaciteit.
Paco is de planningsassistent van KidsKonnect en geeft advies om een optimale planning te realiseren. Voor elke aanvraag op de wachtlijst berekent hij in een razend tempo in hoeverre dit past binnen de beschikbare capaciteit. Hij houdt altijd rekening met wat voor jou het meest belangrijk is. Hierbij houdt hij rekening met verschillende factoren zoals bijvoorbeeld de bezettingsgraad, de door jouw ingestelde prioriteiten, doorstroming en het voorkomen van gaten in de planning.
Na elke verandering in de planning worden adviezen automatisch bijgesteld en heb je altijd een actueel inzicht om de beste plaatsing te kunnen doen voor een optimale bezetting op de groep.
Flexkids en Paco is er voor jou!

Meer weten?

Benieuwd naar wat Flexkids voor je kan betekenen? Stuur ons dan een mailtje dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op.
Stuur een email

Met passie voor de ontwikkeling van kinderen van 0 tot 12 jaar

KidsKonnect is in 2019 ontstaan uit liefde voor de kinderopvang. KidsKonnect wil meer van betekenis zijn voor de markt. Wij zijn ervan overtuigd dat dit alleen kan door middel van schaalgrootte.  

Door het samenvoegen van de verschillende kleine bedrijven en krachten te bundelen kunnen we steeds verder investeren in het bouwen van goede software voor kinderopvang, gastouderopvang en onderwijs. Het doel hiervan is om software te maken die onze klant ondersteunt, helpt en vooral werk uit handen neemt door slimme functionaliteiten.

KidsKonnect biedt geïntegreerde software voor kinderopvang, gastouderopvang en basisonderwijs

KidsKonnect biedt geïntegreerde software voor kinderopvang, gastouderopvang en basisonderwijs

KidsKonnect is het volledig geïntegreerde softwarepakket waarbij alle disciplines, portalen en apps met elkaar verbonden zijn. Wij zorgen ervoor dat informatie duidelijk en overzichtelijk beschikbaar is voor iedereen betrokken bij het kind van 0 tot 12 jaar. 

Vragen?

Appen, bellen mailen of toch liever een afspraak inplannen? It’s your choice : )
Telefoon E-mail
Demo aanvragen
Websites
Kindplanning
Personeelsplanning
Medewerkersportaal
Gastouderbureau software
Management informatie
OuderApp
Groepsportaal
Kindvolgsysteem
PortaPay
Automatisch goedkeuren
CRM
Salesfunnel
Kindplanning
Personeelsplanning
Medewerkersportaal
Locatieportaal
Managementinformatie
Financiële administratie
Video module
Fotoboekmodule
Digitaal ondertekenen
Boekhoudpakket
Workflow management
Facilitair beheer
Paco is er voor jou!
Websites
Kindplanning
Personeelsplanning
Medewerkersportaal
Gastouderbureau software
Management informatie
OuderApp
Groepsportaal
Kindvolgsysteem
PortaPay
Automatisch goedkeuren
CRM
Salesfunnel
Kindplanning
Personeelsplanning
Medewerkersportaal
Locatieportaal
Managementinformatie
Financiële administratie
Video module
Fotoboekmodule
Digitaal ondertekenen
Boekhoudpakket
Workflow management
Facilitair beheer
Paco is er voor jou!